RSS

Källans blogg


Press(2)

Publicerad: 2018-11-12 14:01

Efter KSAU publicerade i fredags Ystads Allehanda en ny artikel om Källan. Vi har tillstånd att publicera en skärmavbild av artikeln.

Kategorier: Press

Uppdatering(2)

Publicerad: 2018-11-12 13:56

I onsdags tog KSAU (Kommunstyrelsens arbetsutskott) glädjande nog beslut om igångsättning för Källan. Ett fantastiskt besked och nu fortsätter arbetet. KSAU fick också information om att Källan inte kommer att vara inflyttningsklar till höstterminen 2020. Detta beror på att rivning och sanering har tagit längre tid än vad vi först beräknade. Det visade sig att marken under den före detta fabriksbyggnaden innehöll torv, vilket inte går att bygga på. Som det ser ut nu kan Källan bli klar i 1 november 2020 och inflyttningsklar till vårterminsstart 2021.


I byggprocessen kommer närmast tecknande av avtal med Skanska och förhoppningsvis också ett beviljat bygglov innan året är slut.
Vi har en plan och förhoppning om att kunna sätta igång byggandet under tidig vår 2019.
Parallellt med detta arbetas det med massor av detaljer kring material, funktioner, tillgänglighet…

För verksamheten fortsätter arbetet med att gå från 3 enheter till 1. Det är gemensam APT idag (måndag 12/11) där man fortsätter arbeta kring den pedagogiska riktningen.

En annan viktig fråga är möblering på Källan och hur vi bäst gör för att skapa bästa möjliga lärmiljö. Vi jobbar också vidare med att få till alla flöden i huset.

Det kan vara hur morgonomsorgen ser ut, hur man tar sig till matsal, hur man använder de olika rummen på bästa sätt…

 

Alltså; mycket arbete kvarstår och vi passar ändå på att jubla en stund och firar att vi nu har ett klart och tydlig JA till Källan och att det går från idé till verklighet.

/Stefan Ahlbeck, projektledare KoU