RSS

Källans blogg


Workshop

Publicerad: 2019-11-10 21:23

Elevråden på Östra skolan och Blekeskolan var på workshop den 7/11 kring den konstnärliga utsmyckningen av Källan. Vi fick träffa Adam som arbetar på Moderna museet i Stockholm. Han hade filosofiska samtal med eleverna som ledde in på tankar kring universum. 

 

Samtal om universum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samuel som är elevrådsrepresentant från Blekeskolan skriver såhär: 

Vi pratade om de två olika norska konstnärerna som ska göra konst till Källan. En gör mer skulpturer och en annan gör färgglada målningar. Vi kommer att ha en målning i taket där navet är och kanske lite saker som hänger ner från taket. Målningen kommer att likna universum och färgerna som inspirerat konstnären kommer från en regnbågsbläckfisk. Vi fick också testa att måla universum med hjälp av vattenfärger, salt och diskmedel. 

 

Regnbågsbläckfisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måla med salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi kommer också att få skulpturer på skolgården som är som en blandning av olika djurs kroppsdelar och där kan man gömma sig om det regnar. En av dem ser ut som en bläckfisktentakel och man kanske kan använda det som en klättervägg?

                                                                                     

 


Blekeskolan

Publicerad: 2019-11-04 17:00

Efter lite tekniska problem är vi nu igång igen med att blogga om arbetet kring Källan. Vi fotar i slutet av varje månad och nu i åk 5 kommer eleverna själva att skriva en del blogginlägg. Först ut är Tiba och Alice som skriver såhär: 

 

Skolbyggnad med byggställning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De har kommit långt med bygget. De har byggt själva stommen till huset. Man ser tydligt att fönstren är i olika storlekar så alla ska kunna se ut genom dem oavsett hur lång eller kort man är. Det finns också “målningar” på väggarna som föreställer djur och träd. 


Vi tror att det kommer bli en väldigt fin skola. Vi har höga förväntningar och tycker det ska bli jätteroligt att få gå i skolan där. // Hälsningar Alice och Tiba

 

Byggställning plockas ned