22/11 Mattias Goldmann

Mattias Goldmann, "Fores" kommer till Ystad den 22 november 2018.

Hur kan jag som företagare integrera och få draghjälp av de globala hållbarhetsmålen?

Program

08.30 Registrering, kaffe & fika

09.00 Inledning med Mattias Goldmann

Panelsamtal
Lyssna till samtal mellan bl.a. Mattias, Kristina Yngwe, ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott samt David Åqvist, VD WME Mechanics, Erik Bengtsson, Karlsfälts Gård och Sven-Olof Bernoff, Skånefrö som alla redan idag arbetar hållbart integrerat i sin företagsutveckling.

Ett smörgåsbord för nya affärer
Mattias Goldmann har under många år arbetat med att hjälpa näringslivet att hitta affärsmässiga ingångar i klimat- och hållbarhetsfrågan, och för just detta dubbades han i fjol av den franska regeringen till riddare. Han kommer att ha exempel på alltifrån storföretag som ställer om sin affärsidé till uppstartsföretag som från början har hållbarhet som en central del av sin verksamhet. Mattias lyfter också fram sådana som egentligen har helt andra utgångspunkter, men som blir ”Oväntade klimathjältar” ändå. Men räkna inte med att bara sitta tillbakalutad - de hållbara affärsidéerna utvecklar och stresstestar vi tillsammans!

Från spännande idé till lysande verklighet
Johan Olsen, affärschef Almi delar med sig av inspirerande exempel från Skåne och ger tips på hur man kan gå tillväga för att gå från en spännande idé till lysande verklighet

Plats på scen
Vill du & ditt företag ha 10 min med Mattias Goldmann på scen? Anmäl ditt intresse till foretagslots@ystad.se Först till kvarn.

12.00 Avslutning och sammanfattning

Anmäl dig här
Alla företag & organisationer hälsas välkomna. Det blir garanterat en förmiddag fylld med inspiration, nya tankar och idéer. Begränsat antal platser. Sista anmälningsdagen är 19/11

 

Bakgrund till dagen
Många företag i vår region arbetar redan idag med hållbarhet integrerat i sin företagsutveckling. Genom att lyfta fram goda exempel, öka vår kunskap och nätverka skapas förutsättningar för nya affärer. "FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer" fungerar som vårt "paraply"

Mattias Goldmann"Fores"
Forum for reforms, entrepreneurship & sustainability
Mattias är en välkänd talare och driven moderator inom klimat, energi och migration samt en envis debattör! 2016 utnämndes han till mäktigast i Hållbarhetssverige. Läs mer om Mattias Goldmann.

 

 

FNs hållbarhetsmål -ett smörgåsbord för nya affärer_tonad.jpg

 

Publicerad 2018-09-17, Uppdaterad 2024-04-10

Kontakt

Företagslots
0411-57 80 00

Mattias Goldmann

Mattias Goldmann.jpg

Klicka på bilden & ta del av Mattias personliga hälsning!

Vill du tipsa andra?
Här hittar du programmet för dagen