Ystad_elbuss_4.jpg

Kollektivtrafik i Ystad

I Ystad tätort finns det sex linjer som gör det möjligt att åka kollektivt mellan de olika stadsdelarna och järnvägsstationen.

Ystads tätort är väl försett med stadsbuss vilket gör det lätt att åka kollektivt i staden. Det finns sex linjer som utgår från stationen och möjliggör ett klimatsmart resande till och från tåget och vidare i Skåne. Huvudman för stadstrafiken i Ystad är Skånetrafiken. Information om stadsbusslinjer, tidtabeller för bussar och tåg hittar du på Skånetrafikens hemsida.

Seniorbiljett

Ystads kommun erbjuder dig som är 75 år och äldre att resa gratis med bussar, tåg och närtrafik inom Ystads kommun. Seniorbiljetten gäller alla dagar i veckan, hela dygnet. Du som är senior får automatiskt ett kort med posten.

I denna broschyr kan du läsa mer om hur du använder ditt kort, vad du gör om du får problem med kortet och hur du gör om du vill resa utanför kommunen.

Närtrafik

Bor man inte i Ystad tätort går det bra att åka kollektivt genom att använda närtrafiken som möjliggör för alla som bor i Ystads kommun att åka kollektivt till Ystads järnvägsstation.

Närtrafik finns ofta om du bor i ett område där det saknas busslinjer. Närtrafik är resor med taxi. Du behöver alltid förbeställa resorna. Ystads kommun erbjuder närtrafik i samarbete med Skånetrafiken.

Skånetrafikens hemsida kan du läsa hur du gör för att förbeställa en resa.

Publicerad 2020-01-15, Uppdaterad 2022-11-18