Bellevue, korttidsboende

Beslut om korttidsboende

Korttidsboendet på Bellevue benamns Stödenheten och är en av två korttidsboende enheter i kommunen. Den andra korttidsboende enheten finns på Löderupsgården och benämns Prästkragen. Här nyttjas lokalerna i första hand som växelboende.

Boendemiljö

Rummen på korttidsboendet är utrustade med säng, fåtölj och ett mindre bord. Sängkläder, handdukar och badlakan ingår. En del av rummen delar toalett/dusch. På enheten finns det gemensamt kök/matsal och sällskapsrum.

I vår stora trädgård, som är anlagd med bra promenadstråk utan trafik runt hela huset, finns flera uteplatser. I trädgården ska alla sinnen hos besökaren stimuleras. Här finns vatten som porlar, växter med olika strukturer, former och färger och dofter av olika slag. Här ska man kunna finna plats för rekreation, vila, avskildhet och tid för tanke.

Trygghetslarm

Varje lägenhet har tillgång till trygghetslarm om behovet finns.

Kost och måltider

All personal som arbetar på korttidsboendet utbildas kontinuerligt inom kost och nutrition. För oss är det viktigt att kunna leverera god och näringsrik mat.

Frukost och mellanmål tillagas på enheten, lunch och kvällsmat levereras från Bellevues restaurang. Du väljer själv vart du vill inta din måltid, i den egna lägenheten, enhetens gemensamma matsal eller i restaurangen. Måndag till fredag erbjuds alltid alternativrätt så att du kan välja det du tycker bäst om.

Bellevues restaurang

På Bellevue finns det en restaurang. Den drivs av kommunens kostenhet. Restaurangen har öppet alla dagar och har serveringstillstånd. 

Personal

Personal finns att tillgå dygnets alla timmar.

Vi strävar alltid efter att all personal ska vara utbildade undersköterskor. Om man inte är utbildad erbjuder kommunen möjlighet att utbilda sig via arbetet. Kommunen erbjuder även undersköterskor att via arbetet vidareutbilda sig till specialistundersköterskor inom demensomvårdnad.

Vi tycker kunskap är viktigt och har därför en utbildningsplan där vi kontinuerligt erbjuder fortbildning.

Teamet

Teamet på korttidsboendet består av omvårdnadspersonal, sjuksköterska, rehabiliteringspersonal och vid behov läkare.

Sjuksköterska finns tillgänglig under kontorstid måndag- fredag och har det medicinska ansvaret. Du kan via hen boka läkarbesök i ditt hem om du önskar detta, gäller ej för akuta läkarbesök. Utanför kontorstid finns ambulerande sjuksköterska att tillgå. Fysioterapeut och Arbetsterapeut (rehabiliteringspersonal) finns tillgängliga på korttidsboendet under kontorstid måndag- fredag och ansvarar för hjälpmedel och ordination av träningsprogram.

Publicerad 2022-11-01, Uppdaterad 2023-11-16