Mer information om Bellevue 1

Inriktning

Vi ger omvårdnad, omsorg och service dygnet runt. Här arbetar vi utifrån brukarens behov och önskemål.

Boendemiljö

Bellevue 1 särskilda boende består av 40 enrumslägenheter med varierande storlek och utseende. Boendet ligger på övre plan. Alla lägenheter har ett litet pentry samt dusch och toalett. Telefon, TV och bredbandsuttag finns i varje lägenhet. Varje enhet har ett eget kök med matsal och två sällskapsrum. Enheterna har balkong.

I vår stora trädgård, som är anlagd med bra promenadstråk utan trafik runt hela huset, finns flera uteplatser. I denna trädgård ska alla sinnen hos besökaren stimuleras. Här ska finnas vatten som porlar, växter med olika strukturer, former och färger och dofter av olika slag. Här ska man kunna finna plats för rekreation, vila, avskildhet och tid för tanke. I trädgården ska det också finnas plats för möten mellan boende från samtliga enheter, personal, anhöriga och besökande utifrån.

Kost och måltider

Frukost, mellanmål, eftermiddagskaffe och kvällsmat lagas på enheten. Middagen kommer färdiglagad från Bellevues restaurang i värmevagnar. Allt livsmedel beställs från Bellevues storkök. Restaurangen har öppet alla dagar och har spriträttigheter. Till helg och högtider dukar vi extra fint och anpassar maten efter traditioner och önskemål.

Aktiviteter och rehabilitering

På Bellevue 1 särskilda boende finns en äldrepedagog som ansvarar för planering av sociala och meningsfulla aktiviteter utifrån brukarens intressen och önskemål. Det finns bland annat gymnastik, dans uppträde, kortspel, bingo, pyssel och frågesport.

Det finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut som regelbundet kommer till våra enheter. De upprättar träningsprogram för dem som är i behov av detta och handleder personalen att tillsammans med den boende fullfölja programmet. Vi erbjuder alla boende massage och bad. Stunden på spaet ska vara en helhetsupplevelse med musik, bad och oljemassage för avkoppling.

En sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Bellevue 1 särskilda boende har en sjuksköterska som arbetar måndag till fredag mellan kl.07.30 – 16.00. Det finns husläkare som gör hembesök efter tidsbokning om man så önskar.

Kvalitetsarbete

På Bellevue 1 särskilda boende arbetar vi utifrån brukarens behov och önskemål. Vi har ankomstsamtal och varje brukare har en kontaktperson. Anhöriga är en viktig och nära samarbetspartner med oss och vi samarbetar med kommunens anhörigsamordnare.

Majoriteten av personalen är undersköterskor och all personal erbjuds kontinuerligt fortbildning inom verksamhetsområdet.

Vårt mål är att hela tiden se över våra rutiner och arbetsformer för att kunna bedriva en bra verksamhet.

Publicerad 2021-11-12, Uppdaterad 2022-04-27