Biblioteksråd i Sövestad

Publicerad: 2020-06-08 11:16

Sövestads skola ska ha ett biblioteksråd till hösten, och bibliotekspedagog Susanne tog hjälp av skolans elevråd för att kunna starta upp det på bästa sätt med specialisthjälp. (för så klart är elever specialister på elever?) Elevrådet kom väl förberedda till första uppstartsmötet, och hade med egna anteckningar om sina tankar kring biblioteksråd och hur det ska vara, och hur den ska vara som vill vara med.

biblioteksråd

biblioteksråd

Sedan var det inte bara för intresserade att räcka upp handen i klassrummet för att få komma ifråga för att vara med i biblioteksrådet. Nej, nej, nej - det krävdes ansökningsbrev. Ordentligt gjorda ansökningsbrev - så nästa uppstartsmöte för biblioteksrådet gick faktiskt ut på att lära sig skriva brev och göra ansökningar.

Och vilka ansökningsbrev det sedan kom in!? Så seriösa, så fulla av längtan, så fulla av bra tankar kring böcker och läsning!

"Jag hamnar liksom i  min egen läsbubbla när jag läser. Jag vill få andra att också hitta sin egen läsbubbla."

"Några av mina idéer är: 1. Att börja med att lyssna på böcker. 2. Hitta något man gillar att läsa. 3. Förstå att det inte behöver gå snabbt att läsa utan bara du förstår vad du läser."

biblioteksråd

biblioteksråd

Kategorier: skolbiblioteksvardag, utvecklingsarbete, elevsamverkan, biblioteksråd

Kommentarer

Kategorier