Bokprat utifrån olika teman

Publicerad: 2020-10-13 12:12

De veckor som bibliotekspedagogerna Malin och Turid är i Köpingebro har alla klasser inbokade bibliotekstider. Köpingebro bibliotek är integrerat folk- och skolbibliotek, och det gäller att laborera med öppettiderna för allmänheten också så tiderna inte krockar. (Å andra sidan är det fint att kunna använda ett helt folkbibliotek för skolbiblioteksverksamheten!) Utöver dessa schemalagda biblioteksbesök har Turid och Malin verksamhet i klassrummen också, planerad och genomförd tillsammans med lärare.

Men de här biblioteksbesöken, alltså. De innehåller både bokprat och boklån, och bokpraten är utifrån särskilda teman. Förra omgången var temat Under ytan, och det skrev jag ett inlägg om härDen här veckan var temat Sport.

Precis som förra gången tog vi hjälp av temasidorna och affischerna på Barnens bibliotekHär finns mycket att välja på och är en stor hjälp!

På bilderna nedan (de är många...!) ses både åk 3 och åk 2 under sina sport-biblioteksbesök. Men inte nog med det:
En eftermiddag hade Turid och Malin också en aktivitet tillsammans med fritidshemmet - och så klart var det sport som var tema då också! 15 barn kom till biblioteket och lyssnade på högläsning (ur Vårt lilla landslag spelar VM av Mats Wänblad), pysslade med att göra bokmärken, läste och lånade böcker. Bilderna från denna aktivitet kommer längst ner, missa inte dem!

tema sport

bokprat

bokprat

bokläsning

böcker

Och så kom då fritids:

bokprat

bokläsning

vårt lilla landslag bok

fritidspyssel

Kategorier: bokprat, boksamtal, skolbiblioteksvardag, högläsning, boktips, fritids- och rastaktiviteter

Kommentarer

Kategorier