Du har vunnit... en plats i biblioteksrådet! Grattis!

Publicerad: 2020-05-14 12:09

Jag skrev igår om hur det skulle startas biblioteksråd på Blekeskolan, och hur elevrådet tillsammans med bibliotekspedagog Susanne, skolbiblioteksansvariga lärare samt rektor formulerade frågor de sökande skulle svara på i sina ansökningsbrev? Det där var ett antal veckor sedan, och sedan började ansökningarna att komma. Välla in, faktiskt. Fantastiska 21 ansökningar kom in! Vilket gensvar! Och då fick det bli så att platserna i biblioteksrådet fick lottas ut bland de sökande som alla hade skrivit fina ansökningar med bra motiveringar och svar på frågorna. 

Och tänk! Förra veckan, när tillkännagivandet skulle ske av vilka som fått biblioteksrådsplatserna, då var det spänd förväntan bland eleverna. Nästan mello-omröstningsstämning....! När namnen på de nya biblioteksrådsmedlemmarna lästes upp - så fick dessa gratulationer av sina klasskamrater. "Grattis!" som i "du vann en plats i biblioteksrådet"!

Det ska vara roligt att vara med i biblioteksrådet, och det ska vara viktigt. Elevmedverkan är viktigt, och det ska märkas. Skolbiblioteket ska vara elevernas bibliotek, där de är med och bestämmer, där de är med och arbetar, där de är med och tipsar om böcker. Och jag har som skolbibliotekarie jobbat med många biblioteksråd under åren, och haft mycket kul med dem. Men aldrig har jag varit med om att det varit så eftertraktat att vara med att ens klasskamrater har gratulerat till biblioteksrådsplatsen?! Det är ingenting mindre än fantastiskt!

Och! Vi har fler biblioteksråd på gång! Här är brevlådan till skolbiblioteket på Edvinshusskolan - finns det några ansökningar i den?

brevlåda

Jadå! Många!

brevlåda

Och vilka lyckliga är det som får vara med i biblioteksrådet i höst? Det får de snart veta - här är "antagningsbeskeden" på gång...!

antagningsbrev

Kategorier: biblioteksråd, elevsamverkan

Kommentarer

Kategorier