F-klasserna får lånekort

Publicerad: 2020-06-16 09:30

Vi provar i år att barnen ska få lånekort redan när de går i F-klass. Förut har de fått dessa när klassen i åk 1 blivit inbjudna till folkbiblioteket för ett besök med prat om böcker och bibliotek, visning av biblioteket och så har barnen fått med sig sitt eget lånekort.

Nu, med aktiv skolbiblioteksverksamhet på alla skolor, ska barnen använda sina lånekort när de lånar böcker i skolbiblioteket, och behöver därför lånekort så fort som möjligt på höstterminen i åk 1. Därför provar vi alltså att barnen får sina lånekort redan på vårterminen i F-klass - men ändå kommer på besöket till folkbiblioteket under åk 1.

lånekortsansökningar

Det är många lånekortsansökningar som har kommit in, många nya lånekort som skickats ut. Ibland kan handstilen på ansökningarna vara klurig att tyda, men för det mesta löper det på smidigt. 

Och så är det kul att få höra hur spännande det är för barnen i F-klass när de får sina lånekort. I Löderup kom de till bibliotekspedagog Malin i biblioteket för att få träna på att själv låna med sina kort i låneautomaten. Här är deras bokval (med tillhörande väldigt viktiga lånekvitton)(som är väldigt roliga att skriva ut i automaten...):

lånade böcker

Kategorier: skolbiblioteksvardag, samarbete skolbibliotek-folkbibliotek

Kommentarer

Kategorier