Lite snyggare nyhetsbrev

Publicerad: 2020-01-30 11:05

Lotta Larsson, som jobbar som kommunikatör för Ystads kommun, tipsade mig (bland mycket annat) för några månader sedan om att det finns verktyg för att skapa snygga nyhetsbrev utifrån en mall. Och igår eftermiddag tog jag äntligen tag i att testa det där. Först skulle jag verkligen bara göra det - testa - men Mailchimp (som verktyget jag valde heter) var så himla roligt att jobba i att jag verkligen fastnade. Jag bytte test-texter och test-bilder mot det jag verkligen ville skriva om, klurade med typsnitt och bildplaceringar och annat. Och eftermiddagen gick, så som eftermiddagar tenderar att göra när man blir fullständigt absorberad av något på sin datorskärm...

Och hej! Jag blev färdig! Ett nyhetsbrev var fött! Jag importerade en rad kontakter från Outlook och skickade iväg min skapelse, denna första vända till skolbiblioteksprojektets styrgrupp och rektorsgruppen. Men alla som vill ha det här brevet får det gärna! Maila mig på carolina.landin@ystad.se så lägger jag dig på sändlistan för nyhetsbrevet som hädanefter kommer att skickas ut sista fredagen i varje månad. 

(jag ska klura ut hur det kan finnas en liten anmälningsruta för det där här i hemsidans högerkolumn, men tills jag har fått ordning på det går det bra att maila mig)

nyhetsbrev

Kategorier: utvecklingsarbete, skolbiblioteksverksamhet, hemsidan, skolbiblioteksvardag

Kommentarer

Kategorier