Fulla bokinkast, tatuerade barn och bokbussen ute på tur får avsluta ett fullspäckat läsår!

Publicerad: 2023-06-30 10:56

Vi besöker Fritids på bl.a. Edvinshem och Hedeskoga, rättar till i bokhyllorna och tackar för ytterligare en fantastisk -och intensiv- termin!

För nästan exakt två veckor sen sprang våra elever ut på brunbrända ben ur kyrkor och skolor rakt in i värmeböljan och nio veckors sommarlov... Här på kammaren har det istället varit intensiva analysdagar, utvärderingar, planering framåt, schemaläggningar och såklart en hel del sånt här att fixa:

överfullt bokinkast

Men förutom tomma hyllor (pga av att allt är utlånat) är fulla bokinkast något som gör oss på skolbiblioteket lyckliga. För det betyder ju att ni har lånat massor av böcker!

Nu på slutet av terminen har vi också passat på att låna bokbussen av folkbibblan och besöka både skolor och fritids.

Senast var det ett gäng lässugna fritidsbarn på Edvinshemskolan och i Hedeskoga/Sövestad som fick besök och chans att låna läsning över sommaren. Faktaböcker -särskilt de om farliga djur och mystiska väsen- var det strykande åtgång på och lådorna fick fyllas på i halvlek! 

Välrenommerade "tatureraren" Susanne Linde satt tillgänglig för att permanentera minnet av besöket ytterligare på barnens armar..... 

bokbussen

barn i bokbussenbarn får gnuggisar

 

Kommentarer

Kategorier